Tuesday, February 9, 2010

butter kek



bahan2
-tepong kek.................450 g.

-beaking powder...........10 g.

-butter.........................450 g.

-gula halus..................450 g.

-telur ..............................9 biji

-fresh milk..................450 g.

-ovelett ........................15 g.

koko paste

-koko..............................3 tbs.

-minyak jagung..............3 tbs.

*kacau sebati koko dan minyak

cara mmbuat

-panas oven 180'c

-sedia kan acuan yg dialas kertas kalis minyak


-ayak tepung,beaking powder



-cairkan butter dan susu



-pukul telur highspeed shingga jdi warna putih masukkan gula ovalett dan pukul lagi





-masuk tepung yg di ayak dan pukul dgn lowspeed



-masuk butter,susu yg di cairkan tdi dan kacau pelahan sehingga sebati




-bakar 170 'c sehingga masak

                                         
                                             hmmmmmmmmm.....sedap

                                               yaya nk byk.......boleh

0 comments:

Post a Comment